ΕΡΓΑ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΕΩΡΓΑΝΤΗ(Δημιουργία Μουσείου Γλυπτικής)

αναπλαση αθηνασ | ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

Προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός

για το Μουσείο Γλυπτών και Ομοιωμάτων «Λουκία Γεωργαντή», που περιλαμβάνει το σύνολο των τεχνικών μελετών καθώς και μουσειογραφικής – μουσειολογικής μελέτης, στα πλαίσια της Προγραμματικής Σύμβασης που υπέγραψε η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» για την ενοποίηση, τον εμπλουτισμό και την ανάδειξη του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας.

Πραγματοποιήθηκαν ήδη εργαστηριακές δοκιμές

προκειμένου τα αποτελέσματα να χρησιμοποιηθούν για τη μελέτη της στατικής ενίσχυσης του υφιστάμενου φέροντος Οργανισμού.

Το Μουσείο Γλυπτών και Ομοιωμάτων

Λουκίας Γεωργαντή -και πρώην κατοικίας της ιδίας- ιδρύθηκε το 1992 και έχει αναγνωριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το 2000, ένα χρόνο πριν φύγει από τη ζωή η Λουκία Γεωργαντή, το δώρισε στο Δήμο Αθηναίων. Στεγάζεται στο Μετς, στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως 20 και Τιμολέοντος 2. Περιλαμβάνει έργα της ιδίας αλλά και γύψινα προπλάσματα, ζωγραφικά έργα και σχέδια, μακέτες και συνθέσεις της, ενώ εκτίθενται έργα των γονέων της, γλυπτών επίσης, Ελένης (ζωγραφικά και έργα σε χαλκό) και Νικολάου Γεωργαντή (έργασε μάρμαρο και χαλκό).

Η Προγραμματική Σύμβαση

υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ.), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), της Εταιρείας Τεχνόπολις – Γκάζι Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. Προστασίας και Ανάδειξης Βιομηχανικού – Αρχαιολογικού Πάρκου Αθηνών (ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ) και της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.».

Gallery